Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Miljonregn över bandbreddsforskning

  Trådlös kommunikation med drastiskt ökad bandbredd, bättre medicinsk diagnostik och högupplösande radarsystem. Där har du några av målen med den forskning som KTH-professorn Joachim Oberhammer och hans kollegor bedriver och som de nu fått finansiellt stöd till.

 • Så ska dolda skallskador upptäckas

  20 manår har det tagit att utveckla det nya verktyget som bland annat kan upptäcka dolda skallskador. Men det är väl investerad tid. Varje år inkommer cirka 50 000 patienter med trauma mot huvudet eller nacken och det finns ett flertal skadevarianter som antingen visar diffusa symptom eller är svåra att analysera med dagens diagnosmetoder. Med hjälp av det nya verktyget går det snabbare att lägga det pussel som krävs för att förstå vilken behandling som ska ges, samt ta beslut på bättre grunder och därigenom ge mer kvalitativ vård.

 • KTH storsatsar på Brasilien

  Avtal för studentutbyten med hela fem brasilianska universitet och medverkan i ett svenskt-brasilianskt centrum för forskning och innovation. Nu lägger KTH mycket krut på att utveckla samarbetet med Brasilien och deras universitet.

 • Han får guldmedalj i industriell systemteknik

  När KTH:s prestigefulla pris nu delas ut tillfaller det en person som i mycket hög grad bidragit till Saabs framgångar genom bland annat en omfattande samverkan med den akademiska forskningsvärlden. Det är Billy Fredriksson som får ta emot guldmedaljen vid KTH:s installationshögtid i Stockholms stadshus den 19 november 2010.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22