Sök på tagg
Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.
Antal träffar: 3
-
Framtidens musikinstrument är här
Ett traditionellt musikinstrument används genom att delar av kroppen, som munnen eller händerna, knäpper, trycker, blåser eller slår på det. KTH-forskaren Carl Unander-Scharin - med en bakgrund som operasångare och tonsättare - låter istället hela kroppen jobba tillsammans med de interaktiva instrument som han och hans team uppfunnit. Nu presenteras de för omvärlden när Carl Unander-Scharin lägger fram sin doktorsavhandling vid KTH. En disputation som kombineras med en konsert där instrumenten får ta plats i rampljuset.
-
Över 100 000 folkmusiklåtar skapade med hjälp av artificiell intelligens
Traditionell folkmusik från Irland och Storbritannien är populär och har gjort avtryck i hela världen. I ett projekt på KTH används nu denna musik för att få datorer att lära sig att komponera musik. En del av musiken finns med på ett nytt album som en irländsk folkmusikgrupp har gett ut.
-
Vill få AI att känna sig generad
Forskare på KTH har tränat AI att skapa folkmusik. Nästa steg är att ge den konstgjorda intelligensen ett ego, förmåga att känna sig generad och våga ta risker. Bob Sturm vid KTH är en av forskarna bakom arbetet och berättar varför risktagande är en viktig aspekt av kreativitet samt vad poängen med AI-genererad kultur är.