Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Kommunikationssamhällets klimatpåverkan kartlagd

  Kommunikationsbranschen producerar inte bara pixlar och bytes. Sammanlagt står IT- och telekomsektorn tillsammans med mediesektorn för 3 procent av världens totala koldioxidutsläpp. Det är resultatet av den första heltäckande akademiska studien av kommunikationssamhällets globala klimatpåverkan.

 • De producerar filmer för hela KTH

  Allt från 3D-visualiseringar och nyhetsreportage till livesändningar, dokumentär- och informationsfilmer. KTH Medieproduktion är en ny enhet med uppgift att tillhandahålla olika former av medietjänster.

 • TV-show lyfter fram forskarstjärnor

  På torsdag är det dags för andra delen av den webbsända tv-showen Crosstalks. Här samlas kända och mindre kända internationella forskare för att diskutera aktuella frågor i timslånga samtal. Allt direktsänt över nätet och öppet för alla att delta via sociala medier. KTH och Stockholm universitet står bakom programmet.

 • TV-satsning ska locka toppforskare

  KTH och Stockholms universitet startar TV-satsningen Crosstalks nästa vecka. Programmet sänds över webben och diskuterar våra viktigaste samhällsfrågor i en dialog mellan forskare, kulturpersonligheter och tittare.