Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 10

 • Teknikfestival i demokratins tecken

  Idag öppnar anmälningen till årets upplaga av KTH:s teknikfestival Tekla som äger rum den 22 april. Därmed bjuds 400 tjejer i åldern elva till femton år in till Sveriges största tekniska universitet för att lära sig mer om teknik. Att Tekla nu arrangeras för tredje året i rad har flera orsaker. Två av dem är att festivalen främjar både utbildningskvalitet och demokrati.

 • Tredje gången gillt för teknikfestival

  I helgen hölls Teklafestivalen för tjejer mellan 11 och 15 år för tredje året i rad på KTH. Robyn, som tillsammans med KTH är initiativtagare, var glad att se 400 deltagare experimentera i olika workshops. – Här får tjejerna ett tryggt space att upptäcka tekniken, säger hon.

 • Little Jinder ansluter till teknikfestivalen Tekla

  Nyligen offentliggjordes att teknikfestivalen Tekla är tillbaka igen. Lördagen den 9 april slås dörrarna upp till Kårhuset och Arkitekturskolan för andra året i rad. Nu står det klart att även poppinglan, artisten, producenten och låtskrivaren Little Jinder medverkar under festivaldagen med ett liveframträdande. Från och med idag är det också möjligt för alla tjejer mellan 11-18 år att anmäla sitt intresse till de 400 tillgängliga platserna.

 • Lustfylld teknikfestival inspirerade tjejer

  Under lördagens Teklafestival vimlade det av teknikintresserade unga tjejer på KTH:s kårhus. De fick prova på allt från att göra robotar med minihjärna till att spela trumma på en banan. Deltagarna sprudlade av experimentlusta och initiativtagaren Robyn var nöjd.

 • Musik och teknik i festlig förening

  Den 3–9 september kommer det att svänga lite extra på campus. Då kommer den internationella musik- och teknikfestivalen Music Tech Fest till KTH. Samtidigt förstärks evenemanget med Teklafestivalen som riktar sig till unga tjejer.

 • KTH värd för internationella Music Tech Fest

  Musik- och teknikfestivalen Music Tech Fest (MTF) kommer till KTH 3–9 september. Under en vecka möts världsartister, studenter, forskare, kreatörer och innovatörer. Tillsammans utforskar och skapar de nya sätt att göra och uppleva musik och teknik. Jämställdhet är genomsyrande för den mångfasetterade festivalen.

 • Teklafestivalen lockade hundratals tekniksugna tjejer

  Drygt tjugo olika teknikworkshops inom robotik, programmering, musik, IT, bioteknik, med mera. Cirka 250 deltagare hade kommit till KTH:s campus i Södertälje för att vara med på Tekla, KTH:s teknikfestival där unga tjejer får prova på teknik på sina villkor.

 • På Teklafestivalen får tjejer prova på teknik på sina villkor

  Gör en dansande robot, producera en låt, skapa spindeltråd. Det är några av de tjugo spännande teknikworkshops som deltagarna i KTH:s teknikfestival för unga tjejer, Tekla, får ta del av. Festivalen arrangeras den 12 oktober på KTH:s campus i Södertälje.

 • Teklafestivalen kliver ut i världen

  Vad händer när pojkarna lämnar rummet? Det är idén bakom Teklafestivalen, KTH:s tech-festival för unga tjejer, som grundades av artisten Robyn för fyra år sedan med syftet att inspirera unga tjejer att utforska teknik. På internationella kvinnodagen lanseras festivalen i Washington DC och ska sedan föras vidare ut i världen via Sveriges ambassader.

 • Internationella Teklafestivalen ger ringar på vattnet

  För snart ett år sedan arrangerades Tekla, KTH:s teknikfestival för unga tjejer, utomlands för första gången – i Washington. Efter nedslag i Brasilien, Indien och New York går turnén nu vidare till nya destinationer.