Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 3

  • Svenska astronauter pluggar på KTH

    Först Christer Fuglesang, och nu Jon-Erik Dahlin. Sveriges blivande andre astronaut i rymden har även han en bakgrund på KTH.

  • Folke Snickars började från noll

    Han har en förmåga att få människor att känna sig sedda, säger en av hans medarbetare. Han vrider och vänder på frågor, ser till att olika aspekter kommer fram, säger en annan. Själv talar Folke Snickars om att lyssna: – Jag har försökt vara konstruktiv, lyssna och kanalisera människors idéer.

  • Teknisk fysik, civilingenjör 300 hp

    Civilingenjörsutbildningen inom Teknisk fysik är en av de mest populära och utmanande utbildningarna på KTH. I en värld där tekniken blir allt mer komplex behövs tekniska fysiker mer än någonsin. Med ett stort inslag av både klassiska ingenjörskurser, samt fördjupande naturvetenskaplig teori blir du en avancerad teknisk problemlösare med möjlighet att driva utvecklingen inom många olika områden världen över. Du får förståelse för allt från vad som händer i små atomer till system så stora som vårt universum – fundamentala och tidlösa kunskaper som ger dig goda möjligheter att driva och skapa framtidens teknik i en hållbar riktning.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22