Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Där fick forskarkarriären raketfart

  Louise Ågren har precis fått 150 000 kronor i form av Anders Wall-stipendiet. Pengarna innebär en flygande start för den egna forskarkarriären och förhoppningsvis en bättre tillvaro för de som drabbats av den dödliga, neurologiska sjukdomen ALS.

 • KTH skänker bort superdator

  KTH:s superdatorcentrum PDC firar tjugoårsjubileum imorgon tisdag och inviger därmed sin nya superdator. Detta firas med att avdelningen ger bort sin allra första superdator som inhandlades 1990. Mottagare är Tekniska museet i Stockholm.

 • Här visas framtiden teknik redan idag

  Nu på lördag den 15 november invigs utställningen "Forskning pågår" på Tekniska museet i Stockholm, och den handlar om hur IT i framtiden i allra högsta grad kommer att påverka vårt vardagliga liv. Bland forskningsprojekten som kommer att visas upp ingår robotar, självkörande lastbilar, demokrati-appar till mobilen, morgondagens shopping och teknik som väljer musik åt dig beroende på vilket tillstånd din kropp är i. 7 av 9 forskningsprojekt kommer från KTH.

 • Engångstoaletten lika viktig som bilen

  Peepoo. Så heter den, engångstoaletten som upfanns och utvecklades av KTH-professorn Anders Wilhelmson år 2005, och som sedan gjort succé. Nu har Peepoo valts ut till en av de 100 viktigaste innovationerna någonsin.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22