Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 3

  • Blixtsnabb bildanalys främjar medicinutveckling

    Klas Magnusson, forskare på avdelningen för signalbehandling på KTH, har tillsammans med några andra forskarkollegor utvecklat en teknik för automatiserad bildanalys inom området cellbiologi. Metoden, som reducerar behovet av manuellt arbete med 90 procent, har precis testats vetenskapligt och mycket framgångsrikt på Stanford University i USA.

  • Nytt hopp för personer med dödlig diagnos

    Varje år får 10 svenska barn diagnosen Duchennes muskeldystrofi, vilket är en dödlig muskelsjukdom. Varje år drabbas också 1 000 barn i Sverige av blodcancer. Nu har forskare vid bland annat KTH utvecklat teknik som i framtiden ska leda till att patienterna som drabbats av dessa två sjukdomar både får ett längre och drägligare liv.

  • Ny mikroskopteknik bemästrar farlig bakterie

    Varje år far tusentals svenskar illa av sjukdomsalstrande pneumokocker. På internationell nivå är den siffran avsevärt mycket högre. Nu har KTH-professorn Jerker Widengren med kollegor fått 56 miljoner i EU-anslag för att vidareutveckla nästa generation superhögupplösta mikroskop. Syftet är att ta upp kampen mot de luriga bakterierna.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22