Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Studenter utan gränser skapar vinnarbåt

  I en designkurs över nationsgränserna bygger studenter från Tokyo och KTH en självnavigerande soldriven båt. Ett praktiskt inriktat samarbete som ska rusta dem för den internationella karriären.

 • Studenter vann med solceller i båttävling

 • Globalt nätverk stärker KTH:s inflytande

  KTH har börjat samarbeta med några av världens mest ansedda universitet i ett nytt globalt nätverk. Nätverket, Deans Forum, stärker KTH:s möjligheter att påverka den politiska agendan, exempelvis inom EU.

 • KTH-studenternas vinnarbåt: soldriven och självkörande

  De jobbade stenhårt med uppdraget i ett halvår. Målet var att konstruera självnavigerande båtar med solen som enda drivmedlet och tävla med dem i Japan. – Allt slit lönade sig. Trots moln och regn puttrade båtarna på och fick en 1:a och 2:a plats i tävlingen, säger Ebba Lindh, en av studenterna bakom båtarna.

 • Sverige och Japan tar gemensamt grepp kring åldrande befolkning

  En avancerad robot som klarar kirurgiska ingrepp med högre precision. Automatiserad analys av en patients röst som metod för medicinska diagnoser och individanpassad behandling. Inom sådana områden kan svenska och japanska forskare nu börja samarbeta tätare för att möta utmaningarna med en åldrande befolkning.

 • Gröna lösningar för Tokyo

  Hur kan världens största storstadsområde, Tokyo, få en mer hållbar stadsutveckling? Fler förnybara energikällor och smartare transportmedel var några lösningar som KTH:s energiteknikstudenter presenterade i en tävling.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22