Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • KTH startar forskningscenter om vatten

  Snart är det sommar och Sverige står åter inför en vattenbrist i delar av landet. Internationellt finns det både liknande och andra allvarliga problem relaterade till vatten kvar att lösa. Det visar inte minst de återkommande rapporterna från World Economic Forum som de senaste åren listat just vatten som en global riskfaktor. Ett nytt centrum för vattenforskning vid KTH ska hjälpa till med problemlösandet.

 • WHO måste se över riktlinjer för dricksvatten

  Ingegerd Rosborg, forskare vid KTH, har precis skrivit en bok om dricksvatten. I den tar hon bland annat upp problem som finns beträffande brist på mineraler i dricksvatten samt obalans som kan råda mineralerna emellan. – Vi får skärpa oss om vi ska skryta med att vi har världens bästa dricksvatten, säger Ingegerd Rosborg.

 • Smart mätare minskar vattenförbrukningen

  Vattenbrist är ett ökande problem på många platser i världen, på landsbygden men även i städerna. Ändå slösar vi med vatten. Labtrino, ett företag startat av studenter från KTH, har en lösning på problemet: en smart vattenmätare som kan bidra till sänka förbrukningen med upp till 40 procent.

 • Rätt till vatten med Right Livelihood och WaterCentre@KTH

  I samband med World Water Day bjuder KTH Climate Action Centre alla att delta i vårat evenemang med Right livelihood och WaterCentre@KTH! Evenemanget kommer att vara tillgängligt både online och live i centrets hus, med presentationer från Maude Barlow och Zahra Kalantari om hur tillgång till vatten kan bli säkerställt för alla.

 • Innovations for the Blue Planet 2024

  Välkommen till den internationella konferensen Innovations for the Blue Planet 2024, som äger rum den 23 till 25 april 2024 i Stockholm. Vatten är en grundläggande del av vår planet, väsentlig i dess klimat och vädertillstånd, och spelar livsviktiga roller för samhälle, hälsa och välfärd, fungerande ekosystem, och de flesta globala mål för hållbar utveckling (SDG). Dock fortsätter våra framsteg gällande vattenrelaterade mål att vara ur fas och försätter därmed den hållbara utvecklingen i fara.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22