Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

  • Betydelsefullt anslag till matematikforskning

    Nu står det klart att fem KTH-forskare beviljas pengar genom Wallenbergs akademiprogram i matematik. Anslagen ska användas till att söka svar på olösta problem och stärka Sverige som forskningsnation.

  • KTH utreder samarbete med kinesiska CAE

    Rektor Peter Gudmundson är just nu i hetluften. Han blir intervjuad i såväl radio som tv kring KTH:s samarbete med det kinesiska forskningsinstitutet CAE.

  • KTH kikar på VM

    Fotboll liksom forskning engagerar. Tre KTH-forskare ger nya perspektiv på ett av världens största idrottsevenemang. Det handlar om VM-bollens design, ny TV-teknik och hur Brasiliens stadsplanering fått en skjuts av fotbollsturneringen.

  • KTH avbryter förhandlingarna med CAE

    Med anledning av de nya uppgifter som framkommit i KTH:s kontakt med Inspektionen för strategiska produkter, ISP, har KTH beslutat att avbryta förhandlingarna med det kinesiska flygforskningsinstitutet CAE.

  • KTH-forskning kan ge bättre lyftkraft åt flygplan

    KTH-professorn Johan Hoffman och hans forskarlag har tagit fram en ny metod för att beräkna luftströmmar kring bland annat flygplan. Metoden sparar pengar, ger minskad bränsleförbrukning och minskar därmed också koldioxidutsläppen. Resultatet har redan fått vingar och presenteras idag, den 15 januari, på världskonferensen för flyg- och rymdforskning ”SciTech2014” i Maryland USA.

  • Framtida samarbete synas i SVT

    SVT-programmet Uppdrag granskning har vid intervjuer inför ett kommande program riktat kritik mot KTH. Kritiken rör diskussioner om ett framtida samarbete mellan KTH och det kinesiska forskningsinstitutet Chinese Aeronautical Establishment, CAE.

  • Flygplan med päls ett riktigt lyft

    Genom att studera flexibla objekt, till exempel hårstrån, och dess relation till luft och vatten har forskare från KTH tillsammans med kollegor från Italien gjort en upptäckt. De har kommit fram till att djur har stor hjälp av sin svans för att förflytta sig framåt. En positiv samverkan mellan svans och den omgivande luften eller vattnet bidrar nämligen till djurs rörelser utan någon ansträngning från djuret.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22