Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • Betydelsefullt anslag till matematikforskning

  Nu står det klart att fem KTH-forskare beviljas pengar genom Wallenbergs akademiprogram i matematik. Anslagen ska användas till att söka svar på olösta problem och stärka Sverige som forskningsnation.

 • Hjärnan kan bli grundsten i artificiell intelligens

  Forskare vid KTH, MIT och Cornell University i USA har studerat arbetsminnet i hjärnorna hos apor. Deras nyfunna kunskaper om hur minnet fungerar kan förhoppningsvis komma att spela roll för hur artificiell intelligens kan utformas, men också behandling av hjärnsjukdomar.

 • Över 100 000 folkmusiklåtar skapade med hjälp av artificiell intelligens

  Traditionell folkmusik från Irland och Storbritannien är populär och har gjort avtryck i hela världen. I ett projekt på KTH används nu denna musik för att få datorer att lära sig att komponera musik. En del av musiken finns med på ett nytt album som en irländsk folkmusikgrupp har gett ut.

 • KTH tävlar i artificiell intelligens

  Nu står det klart att ett studentlag från KTH har blivit utvalt att vara med i den internationella tävlingen The Alexa Prize som arrangeras av Amazon. Konkurrensen om en plats i tävlingen har varit hård. Endast åtta av sammanlagt 195 lag får vara med.

 • Between 2019

  Festival for Art, Science & Technology

 • Debut för AI i svampskogen

  Svampsäsongen är här. Men trots att det finns cirka 10 000 svamparter i Norden och drygt 100 av dem är bra matsvampar så plockar de flesta bara kantareller. KTH-studenten Axel Sparr som studerar till civilingenjör i datateknik på KTH har utvecklat en mobilapp som med hjälp av artificiell intelligens hjälper svampplockaren att välja rätt svamp i skogen.

 • TEDxKTH Salon: Aspekter av AI – Olika sätt att använda AI inom forskning

  Artificiell intelligens (AI) har blivit en viktig del av våra liv, och det finns en stor nyfikenhet om dess användning inom olika fält. Hur banbrytande är AI, och hur är det använt inom olika forskningområden?