Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

  • ”Ingen trovärdighet med pappersmuggar”

    Om KTH ska få trovärdighet i miljöfrågan måste man leva som man lär. Eller snarare som man forskar. Det menar Energiplattformens ansvariga som valt en helt igenom ekologiskt profil på konferensen Energy Dialogue. Nu utmanar de alla andra konferensanordnare på KTH att göra samma sak – fast ännu bättre.

  • Ett lyft för kårens avfallssortering

    Två blivande miljöingenjörer har moderniserat kårhusets sophantering. Numer sorteras allt avfall som studenterna lämnar efter sig.

  • KTH:s lunchmat blir miljövänlig energi

    Lunchresterna du lämnat på din tallrik förvandlas just nu till biogas vid en försöksanläggning i skogsbrynet vid Brinellvägen på Campus KTH. Experimentet kan bli ett första steg till att låta matavfallet från restauranger och kök vid KTH bli både elektricitet och värme.

  • Så kan vi minska matsvinnet

    Varje år kastar varje svensk bort 100 kilo mat. Nästan hälften, 45 kilo, är onödigt matavfall. Det vill säga mat som skulle kunna ätas istället för att slängas om det hade tagits hand om på rätt sätt. Nu har KTH-forskare genomfört en studie, och kommit fram till en rad åtgärder för att minska matsvinnet. Detta genom att påverka konsumenters beteende. 

  • Öka kunskapen om industriell omställning på KTH

    Kerstin Forsberg är en av två vice föreståndare för forskningsplattformen för Industriell transformation.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22