Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 3

  • Benlimmet är här

    För tolv år sedan började forskare vid KTH jobba med en teknik för att plåstra ihop benfrakturer, en metod som gjorde att kirurgerna i framtiden skulle slippa använda skruvar och plattor av metall. Nu är framtiden här då arbetet har fortskridit och ett fungerande lim har tagits fram. Forskningsframsteget uppmärksammas med en vetenskaplig publicering i den prestigefyllda tidskriften Advanced Functional  Material.

  • Färre trasiga tandfyllningar med nytt material

    Forskare vid KTH har tagit fram ett superstarkt och biokompatibelt material som är mycket bättre än det som idag används för att laga tänder. Materialet härstammar från forskarnas arbete med att ta fram ett benlim, och insatsen är så pass betydelsefull att den resulterat i en vetenskaplig publicering.

  • Svåra frakturer kan fixeras med ny skräddarsydd metod

    Det finns ett flertal frakturer som är svårbehandlade, och i många fall blir rehabiliteringen smärtsam och lång. Inte sällan får operationer därtill göras om. Nu har forskare vid KTH utvecklat en ny generation kompositmaterial och fixeringsmetod som gör det möjligt att effektivt och smidigt fixera även mindre benbrott och komplexa frakturer.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22