Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

  • Bättre metod för att framställa material och biogas

    Forskare vid bland annat avdelningen för fiber- och polymerteknologi vid KTH har utvecklat en ny metod för att kunna kvalitetsbestämma cellulosa. Metoden kan innebära att kostnaderna för att framställa bioplaster och biogas blir lägre.

  • Mosade oliver blir värme och el

    Gör dig av med det giftiga avfallet från produktionen av olivolja samtidigt som värme och elektricitet alstras. Det låter som en lysande plan, och KTH-forskaren Carina Lagergren ser en stor potential i forskningsprojektet Biogas2PEMFC. En fullt fungerande anläggning är igång i Spanien.

  • ”Ingen trovärdighet med pappersmuggar”

    Om KTH ska få trovärdighet i miljöfrågan måste man leva som man lär. Eller snarare som man forskar. Det menar Energiplattformens ansvariga som valt en helt igenom ekologiskt profil på konferensen Energy Dialogue. Nu utmanar de alla andra konferensanordnare på KTH att göra samma sak – fast ännu bättre.

  • Så får Bolivia bättre miljö och el

    Ett samarbete mellan KTH och de bolivianska universiteten UMSS och UMSA har lett fram till flera gemensamma forskningsprojekt. Syftet är att stärka Bolivias forskningskapacitet och att främja landets utveckling. Det innebär i sin tur att tillgången till uthålliga system för energiproduktion för fattiga människor ökar och att sjöar i Anderna förorenas mindre.

  • KTH:s lunchmat blir miljövänlig energi

    Lunchresterna du lämnat på din tallrik förvandlas just nu till biogas vid en försöksanläggning i skogsbrynet vid Brinellvägen på Campus KTH. Experimentet kan bli ett första steg till att låta matavfallet från restauranger och kök vid KTH bli både elektricitet och värme.