Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Så här tänker framtidens arkitekter

  Fram till och med fredag den andra juni pågår examensarbetsdagarna (Diploma Days) för KTH:s arkitekturstudenter. Nya spännande visioner och idéer om morgondagens hus och städer presenteras. Till exempel världens kanske minsta galleri och helt nya typer av kolonistugor.

 • Migrantboende och bostadsbrist bland årets examensprojekt

  När KTH Arkitekturskolans slututställning idag öppnar är det många intressanta examensprojekt som presenteras. Bland de projekt som sticker ut återfinns arbeten som berör bostadsbristen, migrantboenden och att bygga hus med gratisgrejer från Blocket.

 • Engelskt koncept ska rädda svensk byggbransch

  Enligt en nyligen genomförd prognos gjord av Boverket behöver det byggas över en halv miljon nya bostäder fram till år 2025. Enligt KTH-forskaren Abukar Warsame lider dock det stora flertalet byggprojekt idag av kvalitetsbrister, och det finns ett stort gap i byggbranschen mellan förväntningar och utfall. Nu kan det bli aktuellt med en import av det brittiska konceptet "Soft landings", som Abukar Warsame anser kan råda bot på bristerna.

 • KTH stärker samarbetet med Aalto

  KTH och Aalto-universitetet i Helsingfors utvidgar sitt samarbete. Under hösten erbjuds forskare och lärare kostnadsfritt boende när de besöker respektive universitet.

 • Äldre missnöjda med att bo kvar hemma

  En forskare vid KTH har studerat hur äldre ser på sitt boende och sina möjligheter att flytta. På tvärs mot rådande äldrepolitik visar forskningen att både individer och samhället kan vinna på att äldre flyttar tidigare än vad de gör idag.

 • Nu testas en ny typ av hållbar studentbostad

  Framtidens studentlyor kan se annorlunda ut jämfört med dagens korridorboenden och ensamhushåll. Nu har några studenter flyttat in i en helt ny typ av gemensamt studentboende, Anledningen är bland annat att flera studier visar att denna boendeform kan ge 35 procent lägre klimatavtryck i genomsnitt samtidigt som boendeytan tredubblas. Co-Kitchen heter boendet, och här ska nya lösningar för matlagning, städning samt samvaro studeras av KTH-forskare.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22