Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 3

  • KTH-professor bakom grundbult i internet

    Visste du att världens första kommersiella internetliknande datakommunikationssystem byggdes i Sverige av Asea i början av 1970-talet? Torsten Cegrell, professor på KTH, var anställd på Asea då och utvecklade den funktion som hjälper meddelandena att välja väg i nätet, det som kallas routing. En lösning som var en förutsättning för att detta system, men även internet som vi känner det i dag, skulle fungera.

  • Studenterna som redan gör samhällsnytta

    Det ska vara riktiga projekt som gör verklig samhällsnytta, säger Björn Pehrson, professor i telekommunikationsystem. I över 20 år har han involverat sina studenter i IT-projekt som förbättrar levnadsvillkoren i utvecklingsländer. Nu har han också engagerat dem för att sprida sin pedagogiska modell till de lärosäten som bäst behöver det.

  • 35 miljoner till forskning om ljus

    Nu har en forskargrupp på KTH med professor Val Zwiller i spetsen tilldelats ett stort forskningsanslag för att vidareutveckla så kallade kvantdetektorer. Kommande framsteg på områden bedöms ha stor betydelse för medicinsk forskning, datakommunikation och hållbar utveckling.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22