Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 9

 • "Aldrig försent att börja med it"

  I hård konkurrens om titeln Årets it-tjej lyckades KTH-studenten Sofie Borck Janeheim igår bärga utmärkelsen. Det är första gången sedan 2011 som en KTH-student tar hem priset.

 • Könsneutral kurs gjorde susen

  Fler studenter klarade en introduktionskurs i programmering – sedan den bland annat klätts om i ett könsneutralt språk. Forskarna bakom förändringen vill nu pröva att stöpa om även andra kurser på KTH.

 • Katarina Larsson – årets kvinnliga teknolog på KTH

  Årets Future Female Leader Award, FFLA, tilldelas Katarina Larsson, Datateknik, KTH. Priset delas ut för åttonde året i rad till KTH:s mest framstående kvinnliga teknolog. Förutom äran får vinnaren ett skräddarsytt traineeprogram.

 • Proffsigare studenter på Datateknik

  Mer än hälften av studenterna på Datateknik har förbättrat sin studieteknik. Åtta av tio har fått bättre koll på hur kurserna inom programmet egentligen hänger ihop. Det är några resultat av den reflektionskurs som de läser under de tre första åren av sin utbildning.

 • De dumpar priset på bilreparationer

  Nu kan alla som bor i Stockholmsområdet få hjälp med att hitta den billigaste bilverkstaden i stan. En snabbkoll via en ny webbtjänst skapad av KTH-studenter visar att det går att spara många sköna tusenlappar genom valet av bilverkstad.

 • Nu kan alla skriva musik

  Genom musikappen ScoreCleaner Notes kan du med ett knapptryck förvandla dina inspelade toner till nedskrivna noter. Inga förkunskaper i musikteori krävs – det räcker med spelglädje. – Notskrift är ett universellt språk, så marknaden för appen är enorm, säger Sven Emtell, civilingenjör i datateknik KTH och medskapare till den nya musiktekniken.

 • Miljöfrågan ska in i alla utbildningar

  KTH gör nu en extra satsning på utbildningar om miljö- och hållbar utveckling. Bland annat kommer datateknologerna kunna läsa en ny kurs i hållbar utveckling om hur datateknik kan användas för att lösa miljöproblem.

 • Höstlovet tillhör Digigirlz på KTH

  Den 2 till 4 november är det åter dags för succén Digigirlz. Det är tredje året i rad som Microsoft och KTH samarbetar med kursen vars syfte är att öka unga tjejers intresse och nyfikenhet för IT samt att inspirera dem att söka sig till teknikutbildningar.

 • Hon videobloggar om hur det är att plugga på KTH

  På den nya YouTube-kanalen KTH Student videobloggar Alva Liu, som läser sista året på Datateknik. Hon berättar hur det är att studera på KTH och hennes tankar om jobb och framtid efter examen.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22