Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • Stefan Persson hedersdoktor vid KTH

  Vid KTH:s promotionshögtid i Stadshuset den 16 november kommer fyra nya hedersdoktorer vid lärosätet att presenteras. En av dem är Stefan Persson, tidigare vd för Hennes & Mauritz och numera styrelseordförande.

 • Blixtsnabb bildanalys främjar medicinutveckling

  Klas Magnusson, forskare på avdelningen för signalbehandling på KTH, har tillsammans med några andra forskarkollegor utvecklat en teknik för automatiserad bildanalys inom området cellbiologi. Metoden, som reducerar behovet av manuellt arbete med 90 procent, har precis testats vetenskapligt och mycket framgångsrikt på Stanford University i USA.

 • Hennes arbete prisas för nyskapande

  För 10 år sedan skrev KTH-forskaren Hedvig Kjellström en vetenskaplig artikel tillsammans med Michal Black och David Fleet, och som de sedan skickade till ECCV, en av tre viktiga konferenserna inom datorseende. Nu, tio år senare, prisas hon och hennes kollegor för samma artikel då den visats sig vara mycket nyskapande.

 • Katastrofrobot tar hjälp från tv-spelsvärlden

  I ett stort europeiskt forskningprojekt har svenska forskare från KTH varit med och utvecklat ett nytt sätt att styra robotar som används av brandmän, poliser och militär vid katastrofer som bränder, jordbävningar och krig. Forskarna har lånat sättet att styra robotarna från tv-spel som Far Cry och Call of Duty.

 • Artificiell intelligens på stark frammarsch

  För tio år sedan var det inte många som pratade om artificiell intelligens om det inte nämndes i samma andetag som Terminator-filmerna eller Hondas robot Asimo. De senaste åren har området emellertid exploderat och riskkapitalister öser pengar över den konstgjorda intelligensens framtid. KTH-professorn Stefan Carlsson forskar om artificiell intelligens och vet varför artificiell intelligens går segertåg världen över.

 • Med bergfast tilltro till studenterna

  Passion för ämnet, modet att våga göra fel och tilltro till studenterna. För årets lärare, Carl Henrik Ek, är undervisning ingen enmansföreställning. Det är samspelet mellan studenter och lärare som gör en kurs bra.

 • Nytt hopp för personer med dödlig diagnos

  Varje år får 10 svenska barn diagnosen Duchennes muskeldystrofi, vilket är en dödlig muskelsjukdom. Varje år drabbas också 1 000 barn i Sverige av blodcancer. Nu har forskare vid bland annat KTH utvecklat teknik som i framtiden ska leda till att patienterna som drabbats av dessa två sjukdomar både får ett längre och drägligare liv.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22