Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Ung forskare internationellt prisad

  Hallå där, Sara Zahedi, biträdande lektor i numerisk analys, som fått pris vid European Congress of Mathematics för framstående forskning. Hur känns det? – Jag blev både väldigt glad och överraskad. Extra roligt när ens forskning uppmärksammas internationellt.

 • Livsviktig matematik

  Med hjälp av avancerade datorsimuleringar hoppas forskare på att kunna minska antalet djurförsök och skona miljön. – Simulering skulle redan nu kunna minska produktion av industriella prototyper. Och snart kan datorsimulering användas som beslutstöd för vissa medicinska ingrepp, säger Johan Hoffman, professor i numerisk analys på KTH.

 • Koll på luftströmmar ger grönare flygtrafik

  KTH:s forskare i strömningsmekanik firar framgångar och har nyligen fått flera prestigefyllda anslag. Ett av målen är att bli först i världen att simulera luftströmmarna kring en hel flygplansvinge.

 • Ny forskning kan ge ökad förståelse för schizofreni

  Ett forskarlag från University of Edinburgh har tillsammans med en forskare från KTH gjort en kartläggning av hjärnans synapser. Forskningen kan bland annat leda till ökad förståelse för och bättre behandlingsmetoder av den psykiska sjukdomen schizofreni. Resultaten presenterades nyligen i den vetenskapliga tidskriften Neuron.