Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • Tal, musik och hörsel gjorde väsen av sig

  Idag blev det dubbel succé för avdelningen Tal, musik och hörsel vid KTH. Två heltrevliga vinster i PTS:s innovationstävling Innovation för alla på temat "Kultur & fritid" gjorde att KTH blev den organisation som gick hem med mest forskningspengar.

 • KTH-forskare fixar frisyren

  Har du ofta en så kallad Bad hair-day? Drabbas du av statiskt hår eller andra missöden när du ska fixa frisyren om morgonen? Snart ska dessa problem vara ett minne blott. Ny forskning på KTH visar nämligen hur frisyren påverkas av samspelet mellan hårstrån. Detta ger större förståelse om biofibrer, vilket i sin tur kan resultera i bland annat nya hårvårdsprodukter.

 • Nu kan du tjäna pengar på att spela datorspel

  Spela datorspel och blir rik? Ja, om du är duktig. På datorfestivalen Dreamhack i Jönköping om några dagar lanseras ChallengerMode. – Om du tränar fotboll stenhårt blir du Lotta Schelin eller Zlatan Ibrahimovic, och studerar du intensivt får du ett bra jobb. Men vad händer om du spelar mycket? Ja, då klassas du som nörd. Det ska vi ändra på, säger Robel Efrem, grundare av ChallengerMode.

 • Nu blir proteinforskning datorspel

  Enligt artiklar i The Wall Street Journal har människor spenderat nästan sex miljoner år i sammanlagd tid med att spela enbart War of Warcraft. Tänk om en liten del av den tiden kunde användas till forskning? Emma Lundberg, forskare vid KTH och Scilifelab, vill satsa på detta. Tillsammans med Attila Szantner på Massively Multiplayer Online Science och isländska spelföretaget CCP har hon fört in proteinforskningen från Human Protein Atlas i spelsuccén Eve Online.

 • KTH-studenter använder den senaste spelteknologin

  Den femte december är det öppet hus på KTH:s visualiseringsstudio. På plats kommer fyra nya datorspel att visas upp, bland annat ett om en splittrad figur som äter piller och jagas av spöken. Dessutom kommer du som besökare att få lov att testa så väl coola rymdpromenader som spel som använder sig av den senaste tekniken från Oculus VR och Novint Technologies.

 • Internationellt pris till e-lärande

 • Nu är den mobila vr-tekniken här

  För ett drygt år sedan fick KTH ett forskningsanslag från Vinnova för att utveckla nästa generations mobila virtual reality-teknik tillsammans med Tobii och Ericsson. Nu har en första prototyp av tekniken demonstrerats på Mobile World Congress 2018 i Barcelona.