Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 13

  • Katastrofcontainern är här

    För ett år sedan påbörjade ett antal KTH-studenter och forskare att snickra på en katastrofcontainer som bland annat ska kunna skickas till länder som drabbas av väderkatastrofer, krig eller svält och producera el under återuppbyggnaden. Nu är det första exemplaret klar för visning.

  • Så får Bolivia bättre miljö och el

    Ett samarbete mellan KTH och de bolivianska universiteten UMSS och UMSA har lett fram till flera gemensamma forskningsprojekt. Syftet är att stärka Bolivias forskningskapacitet och att främja landets utveckling. Det innebär i sin tur att tillgången till uthålliga system för energiproduktion för fattiga människor ökar och att sjöar i Anderna förorenas mindre.

  • KTH-student vann prestigefull miljötävling

    5 000 pund och ett rejält nagelfarande. När KTH-studenten Hjalmar Nilsonne nyligen tog hem förstapriset i tävlingen Cleantech Challenge 2011 var granskningen av hans affärsplan minst lika viktig som prispengarna.

  • KTH:s lunchmat blir miljövänlig energi

    Lunchresterna du lämnat på din tallrik förvandlas just nu till biogas vid en försöksanläggning i skogsbrynet vid Brinellvägen på Campus KTH. Experimentet kan bli ett första steg till att låta matavfallet från restauranger och kök vid KTH bli både elektricitet och värme.

  • ”Tänk mer på de som använder energitekniken”

    Klimatforskaren Semida Silveira vill att samhällsnyttan ska få större plats inom energiforskningen på KTH. Janne Wallenius, reaktorfysiker, planerar att starta en testreaktor i Sverige för fjärde generationens kärnkraft. Det är några av de idéer som tas upp på Energidagen på KTH.

  • Kungligt besök på KTH

    För någon månad sedan fick KTH:s rektor ta emot kungens medalj av 12:e storleken. På måndagen besökte kungen själv KTH och fick höra om den senaste forskningen inom träteknik, energi- och miljöteknik och transport.

  • Nytt vindkraftscentrum vid KTH och Uppsala Universitet

    KTH och Uppsala universitet bildar nu ett nytt centrum med inriktning mot vindkraft. Centret invigs torsdagen den 28 augusti.

  • De mötte en annan syn på hållbar energi

    I Ryssland talar man om hållbarhet och miljö på ett annat sätt än i Sverige. Det fick åtta masterstudenter från KTH erfara under en sommarskola i Moskva. En kort men intensiv vistelse som gav mersmak.

  • Nätmobb hånade fritänkare i miljöteknik

    Hur fritt får man tänka och uttrycka sig om ny forskning? Politikern Peter Pedersen vet. När han ställde en öppen fråga till en forskarpanel om vinddrivna fordon och laddningsbara batterier, ledde det till enorma trakasserier på nätet. I själva verket tangerade hans tankar flera nydanande lösningar för miljövänliga transporter.

  • Kungligt besök på KTH

    För någon månad sedan fick KTH:s rektor ta emot kungens medalj av 12:e storleken. På måndagen besökte kungen själv KTH och fick höra om den senaste forskningen inom träteknik, energi- och miljöteknik och transport.

  • Gröna lösningar för Tokyo

    Hur kan världens största storstadsområde, Tokyo, få en mer hållbar stadsutveckling? Fler förnybara energikällor och smartare transportmedel var några lösningar som KTH:s energiteknikstudenter presenterade i en tävling.

  • Professor med känsla för hållbara lösningar

    Att jobba på KTH har likheter med att kappsegla, tycker Per Lundqvist, professor i energiteknik och hängiven seglare. – Snabba beslut och uthållighet behövs i båda fallen, säger han.

  • Han ska leda ett EU-projekt som ska göra flyget säkrare

    Hallå där Paul Petrie Repar, lektor vid enheten för kraft- och värmeteknologi på KTH. Du ska leda EU-projektet ARIAS (Advanced Research Into Aeromechanical Solutions) som startar vid halvårsskiftet. Ett projekt inom vibrationer i flygmotorer med en budget på 7,5 miljoner Euro och där alla större europeiska flygplanstillverkare deltar. Vad ska ni göra i det här projektet?