Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Från anstalt för mammor med barn till plåtby

  Den stora branden till trots - nu är det dags för examensdagar på KTH Arkitekturskolan. Årets studentprojekt är extra spännande och tar upp det mesta, bland annat en vision om Stockholms vattenburna lokaltrafik år 2020.

 • Kvinnliga basårsstudenter dubbelt så bra

  Studenternas bakgrund är avgörande för deras framgång på KTH. Kvinnliga studenter som läst ett basårsprogram har dubbelt så stor chans att klara en ingenjörsutbildning jämfört med män som antagits via högskoleprov.

 • En examen från KTH rankas högt

  Sedan förra mätningen 2018 har KTH klättrat fyra platser i QS Graduate Employability Rankings, en global rankinglista som mäter studenters chanser att få jobb. KTH rankas som nummer 75 av totalt 758 universitet.

 • Master- och magisterutbildning

  KTH erbjuder tvååriga masterprogram som motsvarar 120 högskolepoäng, samt ett antal ettåriga magisterprogram som motsvarar 60 högskolepoäng. Dessa program leder till examen på avancerad nivå.

 • Teknologie kandidat på KTH

  En kandidatexamen är ett bra alternativ om du vill läsa ett treårigt tekniskt inriktat program som ger en mer generell examen än ett ingenjörsprogram.

 • Högskoleingenjör på KTH

  Högskoleingenjörer är en efterfrågad kompetens i de flesta branscher i samhället. Om du vill läsa en kortare ingenjörsutbildning med mindre teoretiskt fokus än civilingenjörsutbildningen är högskoleingenjörsutbildningen ett bra alternativ. I jämförelse med civilingenjören jobbar högskoleingenjören generellt sett ofta mer tillämpat och operativt.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22