Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Fiskar och grönsaker växer tillsammans

  Ett växthus som producerar både fiskar och växter i ett slutet system invigdes i början av sommaren vid Skolan för teknik och hälsa i Haninge. Syftet är att utforska metoder för att producera livsmedel lokalt, även i stadsområden.

 • "Sverige är ett u-land på fiskodling"

  Sverige och Stockholmsregionen skulle utan tvekan kunna utöka odlandet av fisk tio gånger om, bland annat med nya arter som till exempel gös och abborre. Enligt ett enkelt räkneexempel med 100 kronor per kilo fisk och en svensk total odling av 100 000 ton per år skulle det ge en ökad omsättning om tio miljarder kronor och kunna ge 10 000 nya jobb i landet, enligt KTH-docenten Björn Frostell.

 • Fiskar och grönsaker växer tillsammans

 • Odla hemma på riktigt - grönt kök utformas på KTH

  Skörda lite grönsaker och fånga in middagsfisken – direkt från ditt egna kök. Det kan bli framtiden om forskningen om Det gröna köket vid KTH i Haninge blir verklighet. Då handlar det om närodlat på riktigt.

 • Fisk- och grönsaksodling hemma: så blev det

  Under förra året laborerade forskare vid KTH med fisk- och grönsaksodling hemma i köket, ett arbete som rönt minst sagt stor uppmärksamhet. Nu har resultaten från forskningsprojektet kommit.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22