Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • "Vi ska vara världsledande på fotonik"

  Det är hög tid för världens universitet att satsa på forskningssamarbete med Kina. Om några år är det för sent att haka på, då har tåget redan gått. Det hävdar koordinatorn på KTH:s och Zhejiang-universitetets gemensamma forskningscenter JORCEP.

 • ”Vi är nyfikna på KTH:s framsteg”

  En lång tradition av tvärvetenskapligt arbete. Dessutom kreativa forskningsmiljöer, excellenta forskare och så förstås många beröringspunkter inom forskningen. Det är några anledningar till att KTH:s forskare med största sannolikhet kommer att få ut mycket av att delta i samarbetet med University of Illinois.

 • Sverige och Kina stärker forskningssamarbetet

  På onsdag den 12 september lanseras C-Campus, en storsatsning på ett utbildnings- och forskningssamarbete mellan Kina och Sverige. Ramon Wyss, vice rektor på KTH, berättar att C-Campus innebär en rad fördelar. Bland annat underlättar satsningen gemensamma utbildnings- och forskningsprojekt där båda länder deltar, dels ökar också möjligheten att få anslag både i Sverige, på EU-nivå och i Kina.

 • Besöket som ska stärka utbildningen på hemmaplan

  I tisdags anlände Omans utbildningsministerium till Sverige och KTH. Besöket blev kontrastrisk då ministrarna från sultanatet Oman jobbar med att stärka sitt förhållandevis unga universitetssystem medan KTH snart kan lägga två århundranden av framgångsrik utbildning och forskning bakom sig.

 • ”Bäst om forskarna själva får bestämma”

  CSC-skolan har tagit fram en ny metod för att stimulera ämnesövergripande forskning. Med hjälp av så kallade Small visionary projects har man dragit igång flera forskningssatsningar som annars aldrig skulle ha lyft från idéplanet.

 • Hitta samarbeten med nätverket Crowdhelix

  Crowdhelix är ett nätverk och en global plattform som för samman representanter från universitet och forskningsorganisationer med små och stora företag som söker samarbetsmöjligheter för innovation.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22