Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Satsning på framtidens elnät

  Utformning av smarta elnät och lagring av energi. Det är exempel på forskning som drivs vid SweGRIDS-centret som får knappt 83 miljoner från Energimyndigheten. KTH och Uppsala universitet samarbetar genom centret med myndigheten och industriföretag för att hitta innovativa lösningar för hållbar elförsörjning.

 • Afrika – en kontinent av möjligheter

  Ebola, fattigdom och misär. Bilden av Afrika är lika summarisk som den är missvisande. Att uppdatera världsbilden är nödvändig – inte minst för KTH:s studenter och blivande ingenjörer. – Utmaningarna i Afrika är en guldgruva av möjligheter för innovativa lösningar. Afrika är framtidens kontinent, säger Ramon Wyss, vicerektor för internationella frågor på KTH.

 • Franskt-svenskt möte om energi

  Hur ska omställningen till en mer hållbar energiproduktion se ut? Hur ska vi bekämpa klimatförändringarna? Det var några av de frågor som ställdes på ett franskt-svenskt seminarium som hölls på KTH i början av december.

 • Sverige och Kina stärker forskningssamarbetet

  På onsdag den 12 september lanseras C-Campus, en storsatsning på ett utbildnings- och forskningssamarbete mellan Kina och Sverige. Ramon Wyss, vice rektor på KTH, berättar att C-Campus innebär en rad fördelar. Bland annat underlättar satsningen gemensamma utbildnings- och forskningsprojekt där båda länder deltar, dels ökar också möjligheten att få anslag både i Sverige, på EU-nivå och i Kina.

 • Politiker och professorer debatterar kärnkraftens framtid

  I kölvattnet på den japanska kärnkraftskatastrofen och det faktum att det är 25 år sedan som reaktor 4 i Tjernobyls kärnkraftverk bokstavligen gick upp i atomer bjuder KTH nu in till en debatt om kärnkraftens framtid. Där kommer KTH-professorer att diskutera kärnkraftens framtid med ledande politiker och allmänhet.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22