Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Studenter tänker fritt om hållbar stad

  Hallå där, Erik Wingquist, lärare på Arkitekturskolan, vars studenter i en utställning på Stockholms läns museum visar hur Stockholm kan växa på ett sätt som är hållbart, inkluderande och rättvist. Hur känns det? – Det känns jättekul att vi kan delta i ett offentligt samtal och jag märker ett stort intresse för våra studenter att arbeta utåtriktat.

 • Student prisad för hållbar lösning

  Hallå där, Linus Olausson, vars lag gick segrande ur Nordic City Challenge, en nordisk studenttävling om hållbar stadsplanering. Hur känns det? – Riktigt kul, vi jobbade på en bra idé i flera dagar, roligt att juryn också gillade den.

 • Gröna lösningar för Tokyo

  Hur kan världens största storstadsområde, Tokyo, få en mer hållbar stadsutveckling? Fler förnybara energikällor och smartare transportmedel var några lösningar som KTH:s energiteknikstudenter presenterade i en tävling.

 • Sensing Energy

  Projektet undersökte hur den fysiska närmiljöns gestaltning kan uppmuntra hållbara beteenden och minskad energianvändning. Fokus låg på det planerade campusområdet i Albano, mellan KTH och Stockholms Universitet, som har som ambitionen att vara helt självförsörjande på energi.