Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 13

 • Sabbatsår inspirerar it-professor

  Hallå där Kristina Höök, professor i interaktionsdesign, som har tagit ett sabbatsår från KTH och är på rundresa i USA. Hur känns det? – Fantastiskt, helst skulle jag vilja vara på sabbatical precis hela tiden!

 • Hon ska försköna din värld

  Kristina 'Kia' Höök, professor i interaktionsdesign på CSC-skolan vid KTH, är den prisbelönta och medialt uppmärksammade forskaren som bland annat fått 10 miljoner för känslosam dataforskning. Framtiden ska hon vika åt att göra din värld skönare, med hjälp av de tekniska prylarna du har runt omkring dig.

 • Så lång räckvidd har elbilen

  En brist hos elbilar har hittills varit en stor otydlighet runt hur lång föraren kan komma på en laddning. Det har resulterat i ett fenomen som kallas räckviddsångest. Snart kan det problemet dock vara ett minne blott. Ett nytt verktyg från KTH-forskare visar pedagogiskt och enkelt hur långt en elbil kan köras innan batteriet är helt urladdat.

 • KTH-studenterna hjälper dig betygsätta läraren

  Att på olika sätt visualisera vår omvärld och gestalta information som finns där är ett ämnesområde som mycket snabbt växer sig allt starkare. På så sätt blir komplexa sammanhang lättare att förstå och vår omgivning begriplig. KTH:s studenter är särskilt bra på visualisering, de har knipit hela 9 av 25 nomineringar i tävlingen C Awards som äger rum nu på onsdag den 2 april. Här är bidragen som hjälper dig att läxa upp läraren, ta på elförbrukningen och titta på musik.

 • Så ska krigsspelandet bli bättre

  Krigsspel har allt sedan början av 1800-talet använts av många länder för att utbilda försvarets militära personal. Anders Frank, som disputerar vid KTH i ämnet människa-datorinteraktion, har tittat närmare på de brister som krigsspel har som utbildningsverktyg.

 • Med känsla för energisnålare liv

  Vill du få dig en tankeställare och brottas med dina egna invanda miljömönster och tankegångar? Ta en tur till KTH Entré och se på utställningen Sensing Energy.

 • Vill designa teknik så vi inte mår dåligt av den

  Hallå där, Kia Höök, professor i interaktionsdesign vid KTH. Du fick nyligen din bok "Designing with the Body: Somaesthetic Interaction Design" utgiven på MIT Press. Kan du kort berätta vad den handlar om?!

 • BRFEnergi

  I det här projektet tittar vi på hur sociala mekanismer kan leda till minska energiförbrukning i bostadsrättsföreningar.

 • Research in MID

  Media Technology and Interaction Design is a truly multi-disciplinary division and our research covers a large range of topics within Media Technology and Interaction Design. Those who share similar research interests can come together to discuss, collaborate and ultimately publish on their favourite topics.

 • Studies within Media Technology and Interaction Design

  The division offers the following programmes:

 • Avdelningen för medieteknik och interaktionsdesign

  Medieteknik och interaktionsdesign bedriver interdisciplinär forskning som består av medieteknik och människa-datorinteraktion. Gruppen har sitt ursprung i data- och beteendevetenskap, samt grafisk teknik och medieteknik, och har i dag en fakultet som representerar bland annat antropologi och psykologi, datalogi och medieteknik, interaktionsdesign, film- och litteraturvetenskap, musik- och ljudbehandling, samt medie- och kommunikationsvetenskap.

 • Om oss

  Avdelningen för medieteknik och interaktionsdesign är en interdisciplinär forskargrupp som består av medieteknik och människa-datorinteraktion. Gruppen har sitt ursprung i data- och beteendevetenskap samt grafisk teknik och medieteknik. Avdelningens fakultet representerar bland annat antropologi och psykologi, datalogi och medieteknik, interaktionsdesign, film- och litteraturvetenskap, musik- och ljudbehandling samt medie- och kommunikationsvetenskap.

 • Sensing Energy

  Projektet undersökte hur den fysiska närmiljöns gestaltning kan uppmuntra hållbara beteenden och minskad energianvändning. Fokus låg på det planerade campusområdet i Albano, mellan KTH och Stockholms Universitet, som har som ambitionen att vara helt självförsörjande på energi.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22