Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 19

 • Forska utomlands med lön från KTH

  Det ska bli lättare för lärare och forskare att arbeta på utländska universitet med full lön från KTH. Ett nytt förslag gör det möjligt att vika ett helt år till enbart forskning.

 • KTH lyfter din affärsidé - gratis

  Sitter du och ruvar på en egen innovativ affärsidé som vänder sig till en stor internationell marknad? Är du forskare, innovatör eller entreprenör, men tvekar om du ska satsa på idén eller är osäker på hur man gör? Då är det hög tid att söka till KTH-programmet Startup.

 • Marcus tar KTH:s idéer till München

  Studentutbyte och internationalisering har allt att vinna på en effektivare administration vid de europeiska universiteten. Under en utbytesvecka på KTH bytte europeiska administratörer goda idéer med varandra.

 • Lustfyllt i största USA-samarbetet

  Ett livligt student- och lärarutbyte. Frekventa besök av gästforskare, flera gemensamma kurser och forskningsprojekt. Det är prorektor Eva Malmström Jonssons förhoppningar om KTH:s största samarbete någonsin med ett utländskt universitet, det topprankade University of Illinois.

 • E-handelsagenter bryter sönder distributörskedjorna

  Ny spännande forskning vid KTH om e-handelsagenter som förhandlar automatiskt på internet avser bryta av de traditionella distributörskedjorna. Målsättningen är att främja både svenskt och internationellt företagande och stimulera konkurrens.

 • KTH allt mer internationellt

 • Rekordmånga pluggar utomlands

 • Toppforskare nekades arbetstillstånd

  Det tar för lång tid när KTH anställer internationella forskare. Så löd beskedet från Migrationsverket som två gånger nekade en toppforskare i matematik arbetstillstånd. Nu ändrar Migrationsverket sina riktlinjer så att inte fler lärosäten ska drabbas av samma krångel.

 • Personliga möten gav äkta nätverk

  Jo, Facebook var ett bra sätt att känna varandra på pulsen. Men det personliga mötet på KTH gav mest. I fredags lämnade 16 europeiska lärare och administratörer KTH med ett utvidgat nätverk med sig i bagaget hem.

 • ”Utlandsstudier ger oändliga möjligheter”

  På en global arbetsmarknad kan du åka vart du vill och hitta precis det jobb du vill ha. Men konkurrensen är också global. Att toppa din kompetens med internationell erfarenhet som utbytesstudent kan bli avgörande för dina valmöjligheter, påpekade paneldeltagare under avslutningen av kampanjveckan Go Global.

 • Globalt nätverk stärker KTH:s inflytande

  KTH har börjat samarbeta med några av världens mest ansedda universitet i ett nytt globalt nätverk. Nätverket, Deans Forum, stärker KTH:s möjligheter att påverka den politiska agendan, exempelvis inom EU.

 • Turnéstopp KTH för främsta kineserna

  Företagen är internationella. Och konkurrensen är internationell. Då måste också universiteten ha ett internationellt perspektiv och internationella kontakter, säger Li Zhenyu, professor på det kinesiska toppuniversitetet Tongji.

 • Bättre bostadshjälp till utländska forskare

  Nu ökar KTH stödet till utländska forskare och lärare. Från 1 november har KTH en central mottagningsservice för de cirka 1500 internationella professorer, doktorander och andra forskare som är verksamma på KTH. Till en början gäller det framför allt att öka boendeservicen för nyanlända.

 • Han har hjälpt KTH ta sin plats i världen

  Likt en akademisk Tintin har Lennart Johansson rört sig över världen och besökt universitet i 62 länder. Han har sett KTH:s roll i världen bli allt större. Efter en 47 år lång resa på KTH går han nu i pension.

 • KTH bland de bästa på internationalisering

  KTH får högsta betyg för sitt arbete med internationalisering. Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning, STINT, har delat ut fem stjärnor och en plakett till tre svenska lärosäten – varav KTH är ett.

 • Mastersstudent från KTH med på Airbus sommarakademi

  Ta fram omvälvande lösningar på globala problem som brist på mat och vatten! Så ser utmaningen ut i Airbus Airnovation Summer Academy som pågår just nu. 50 toppstudenter från 20 länder deltar och en av dem kommer från KTH.

 • Brighterprogrammet hjälper startups att lyckas internationellt

  KTH Innovations program Brighter tar med sig startups till internationella innovationsmiljöer där de får lära sig hur det är att verka på en global marknad. En av dem är Waves, som var med i New York i höstas med sin idé för en tjänst som hjälper privatpersoner att göra investeringar som maximerar hållbarhetsmässig impact (påverkan).

 • Ellinor var på studentutbyte i Australien

  Hallå där Ellinor Westerberg, som läser sista året på civilingenjörsprogrammet i datateknik. Du har just kommit hem efter studentutbyte på University of South Australia. Dessutom praktiserade du på SAAB Australia. Kan du berätta om dina erfarenheter?

 • Internationell studentrekrytering

  KTH genomför en mängd aktiviteter riktade mot presumtiva studenter till engelskspråkiga master- och kandidatprogram. Arbetet leds av gruppen Internationell studentrekrytering (ISR) inom Enheten för internationella relationer, Utbildningsstöd.