Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 14

  • Kårtidningen fick följa Obama på KTH

  • KTH-forskare kommenterar Obamas insats

    USA:s president Barack Obama presenterade nyligen en rad åtgärder som rör landets klimatarbete, något som rörde upp starka känslor på hemmaplan. Åtgärderna kommer att få ett genomslag världen över, och här redogör några av KTH:s miljöexperter för sina tankar om vilka effekterna blir samt varför du ska bry dig om Obamas klimatåtgärder.

  • Så vann KTH kampen om Barack Obama

    KTH med professor Mikael Lindström i spetsen drog det längsta strået när det avgjordes vilken miljöteknisk institution som Barack Obama skulle besöka i Sverige. Det var den effektiva kommunikationen med presidentens stab och några forskningsnyheter på KTH:s webb som gjorde att Obama till slut valde KTH, menar Mikael Lindström, dekan på Kemiskolan.

  • KTH:s miljöteknik i Obamas blickfång

    Vid 17-tiden på onsdagen stod KTH:s campus i världens mediala blickfång när den amerikanske presidenten träffade rektor och några av KTH:s forskare inom bränslecellsteknik. – Det här var verkligen ”once in a lifetime”. Men jag hoppas ändå få möjligheten att träffa Obama flera gånger, säger Göran Lindbergh, en av tre KTH-forskare som fick möta den amerikanske presidenten.

  • Så ska Sverige avvärja klimathotet

    Vad behöver företagen, politikerna och svensken i gemen göra för att avvärja klimathotet? Vi står inför en genomgripande samhällsomvandling, menar Staffan Laestadius, professor i industriell utveckling, sin nya bok. – Tar man klimathotet på allvar, måste omvandlingen se ut ungefär så här. Och Sverige är det mest lämpliga landet att marschera före alla andra länder, säger han.

  • USA:s president kommer till KTH

    USA:s president Barack Obama kommer till KTH på onsdag nästa vecka. Han ska tillsammans med statsminister Fredrik Reinfeldt få ett smakprov på KTH:s forskning inom förnyelsebar energi.

  • KTH-forskare kommenterar Obamas insats

    USA:s president Barack Obama presenterade nyligen en rad åtgärder som rör landets klimatarbete, något som rörde upp starka känslor på hemmaplan. Åtgärderna kommer att få ett genomslag världen över, och här redogör några av KTH:s miljöexperter för sina tankar om vilka effekterna blir samt varför du ska bry dig om Obamas klimatåtgärder.

  • Han representerar KTH på FN:s klimatkonferens

    Hallå där, Fredrik Gröndahl, miljöforskare och prefekt på Institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik (SEED). Du är i Bonn och representerar KTH vid FN:s klimatkonferens. Du kommer att presentera forskningsprojektet Seafarm i den gemensamma nordiska paviljongen, dels under Nordic Bioeconomy Day 8 november, dels under Nordic Food Day 9 november. Vad är det du kommer att lyfta fram där?

  • Jake blandar vetenskap och politik

    Han brinner för förändring och menar att vi måste låta ekologiska argument stå över ekonomiska när det gäller tillväxt. Nu gör Jake Whitehead två doktorsavhandlingar samtidigt, en vid KTH och den andra vid Queensland University of Technology (QUT).

  • Rigorös säkerhet vid Obamas KTH-besök

    Säkerhetspådraget när Barack Obama kommer på onsdag är det största någonsin i KTH:s historia. Centrala delar av Campus KTH spärrades av redan på måndagskvällen för att förbereda ankomsten av den amerikanska presidenten och hans följe.

  • Climate Politics in Action #6 med Pär Holmgren

    Delta i vårat seminarium "Climate Politics in Action #6" med Pär Holmgren, meteorolog och medlem av Europaparlamentet för Miljöpartiet. I detta interaktiva evenemang kommer vi att diskutera det nuvarande läget av EU:s klimatpolitik och dess implikationer för Sveriges klimatagenda.

  • “Regeringen stjäl godis från framtidens småbarn” – KTH-forskare i DN debatt om klimatomställningen

    Regeringen skyller gärna på väljarnas acceptans, eller brist därpå, när klimatpolitik kommer på tal. Men sanningen är att vårt samhälle genomsyras av lagar och normer som vissa ogillar – se bara parkerings- och byggreglerna. Att likställa svenskarnas stöd med ökad levnadsstandard är ett halsbrytande felslut, skriver två miljöprofessorer vid KTH.

  • Passivitet i klimatfrågan dyrare än åtgärder

    En ny rapport på KTH visar att det är samhällsekonomiskt motiverat att snabbt vidta kraftfulla klimatåtgärder, och att det blir dyrt att vänta. Eva Alfredsson och Mikael Karlsson, forskare på KTH, kommer fram till slutsatsen att den som förordar oförändrad politik också bör kunna visa att denna linje är samhällsekonomiskt lönsam.

  • Forskare sätter klimatfrågan överst

    En effektivare klimatpolitik står högt upp på agendan när forskare vid KTH rankar valets viktigaste frågor. Om klimatmålen ska nås behövs en skarpare politik, menar de.