Sök på tagg
Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.
Antal träffar: 5
-
Tre steg mot kreativ undervisning
Hur kan utbildningarna på KTH utveckla studenternas skaparlust och innovativa förmågor? Anders Berglund för fram flera idéer i sin avhandling.
-
Nätmobb hånade fritänkare i miljöteknik
Hur fritt får man tänka och uttrycka sig om ny forskning? Politikern Peter Pedersen vet. När han ställde en öppen fråga till en forskarpanel om vinddrivna fordon och laddningsbara batterier, ledde det till enorma trakasserier på nätet. I själva verket tangerade hans tankar flera nydanande lösningar för miljövänliga transporter.
-
Författare triggade fritt tänkande
Vad är meningen med teknikvetenskapen egentligen? KTH ville ha ett kreativt möte mellan konst, teknik och vetenskap. Författaren Lars Gustafsson bjöds in som samtalspartner för att sätta fart på fantasin och fördjupa tänkandet kring ingenjörskonsten i människans tjänst.
-
Självständiga forskare når längre
Trygghet eller självständighet – vilken strategi ska unga forskare välja? Den som går sin egen väg har större chanser att bli rikligt belönad, enligt en studie från KTH som hittat ett sätt att mäta forskares kreativitet och initiativförmåga.
-
Vill få AI att känna sig generad
Forskare på KTH har tränat AI att skapa folkmusik. Nästa steg är att ge den konstgjorda intelligensen ett ego, förmåga att känna sig generad och våga ta risker. Bob Sturm vid KTH är en av forskarna bakom arbetet och berättar varför risktagande är en viktig aspekt av kreativitet samt vad poängen med AI-genererad kultur är.