Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 3

  • KTH-forskare har upptäckt nytt material

    KTH-forskare har upptäckt en ny typ av material, topologiska kristallina isolatorer. Än så länge är det lite klurigt att uttala sig om framtiden för materialet, men att det kan utgöra en viktig byggsten i till exempel kvantdatorer är ingen omöjlighet säger en av KTH-forskarna som står bakom upptäckten.

  • Kvantdatoreliten kommer till Stockholm

    Den 4-8 oktober genomförs en internationell konferens inom det nya, spännande och framväxande området kvantinformation och kvantoptik. Bakom arrangemanget står KTH och Stockholms universitet och omkring 200 ledande forskare från hela världen finns på plats i Wenner-Gren Center för att diskutera bland annat kvantdatorer, teleportering och kvantsystem.

  • 30 miljoner till forskning om kvantmaterial

    Oscar Tjernbergs forskargrupp på KTH och Nordita har tilldelats 30 miljoner kronor för att studera nya temporära tillstånd i kvantmaterial. Syftet är att öka förståelsen av dessa material. Något som kan bana väg för nya framtida kvantteknologier som kvantdatorer, snabbare och effektivare informationsprocessning och effektivare energiomvandling.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22