Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 3

  • Ljusfestival på KTH

    När vintermörkret lägger sig som en kall filt över Sverige passar KTH på att uppmärksamma ljuset. Mellan den 23 och 28 november äger en ljusfestival rum i Dome of Visions på KTH:s campus vid Vallhallavägen i Stockholm.

  • Bättre röntgenbilder med lägre stråldos

    En ny röntgenteknik som ger högre bildupplösning och därmed bättre diagnosticering. Dessutom är stråldosen lägre. Det är en forskargrupp på KTH som i samarbete med Linköpings Universitet och spinoff-företaget Prismatic Sensors har installerat fotonräknande röntgendetektorer i en datortomograf. När resultaten presenterade på en konferens i radiologi för en tid sedan belönades presentationen med utmärkelsen Best Scientific Paper Presentation Award.

  • Bioteknik, civilingenjör, 300 hp

    Civilingenjörsutbildningen inom Bioteknik på KTH ger dig kunskaper som kan revolutionera områden som medicin, material och livsmedel. Kombinationen av biologi och teknik innebär nya möjligheter att lösa utmaningar inom hälsa, miljö och hur vi kan använda naturens egna processer för hållbar framställning av olika produkter. Efter examen väntar spännande möjligheter inom en rad olika framtidsområden.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22