Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Mer (s)kärlek för KTH-studenter

  Idag invigs en ny efterlängtad maskin på KTH. Den återfinns på institutionen för maskinkonstruktion på KTH och kommer att avsevärt underlätta studenternas vardag.

 • Nytt fartyg ger 16 procent lägre miljöpåverkan

  Nu har KTH-forskare varit med och tagit fram ett fartyg vid namn CargoXpress. Miljöpåverkan från CargoXpress är i genomsnitt 12 procent lägre jämfört med godstransport med lastbil och jämfört med konventionella fartyg ger CargoXpress hela 16 procent lägre utsläpp.

 • Hundra masterstudenter bygger Stanfordinspirerade elbilar

  Masterstudenterna i maskinkonstruktion på KTH får en rivstart på sina studier redan första skolveckan i år. I ett koncept med inspiration från Stanford University i USA bygger de elmotordrivna lådbilar. Uppstartsveckan avslutas fredag 2 september med en nyinstiftad tävling som avgörs vid parken utanför KTH Maskinkonstruktion vid Brinellvägen på KTH:s campus. En tävling som är öppen för alla intresserade att besöka.

 • Hjärtat inspirationskälla för nytt kraftverk

  En ny typ av vågkraftverk som inspirerats av hjärtars pump- och styrfunktioner. Det är vad det svenska företaget Corpower Ocean utvecklar. Tekniken, som har tagits fram bland annat av forskare från KTH, är mer effektiv än traditionella vågkraftverk och har precis belönats med ett prestigefyllt pris från Massachusetts Institute of Technology, MIT.

 • Maskinstudenter får unik Kina-praktik

  Studenterna på Maskinkonstruktion får en ovanligt god inblick i kinesiskt näringsliv. Tack var ett unikt samarbete kan de praktisera på helkinesiska företag i staden Shenzen.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22