Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • Alger – framtidens allroundmat

  Det är både nyttigt och klimatsmart att äta alger, säger Fredrik Gröndahl, lektor på Industriell Ekologi på KTH.

 • "Att odla genmodifierad mat är en moralisk skyldighet"

  795 miljoner människor på jorden är kroniskt undernärda. Ett sätt att åtminstone delvis hjälpa dessa människor, som i värsta fall blir blinda eller dör på grund av näringsbrist, är genom genmodifierad mat. Det hävdar etikforskare på KTH.

 • Grön handel med växtvärk

  Vad händer när en liten ekologisk matproducent skalar upp? Blir det för likt det system man från början ville vara ett alternativ till? Det är några av de frågor två KTH-forskare undersöker som en del i att kartlägga den europeiska ekologiska marknaden.

 • KTH kikar på mat

  Genmodifierad mat kan underlätta för jordens undernärda befolkning. Insekter och alger är heta kandidater för en mer klimatvänlig kost. Forskare på KTH ger en munsbit av framtidens föda.

 • Matcentrum på gång på KTH

  En grupp forskare på KTH har gått ihop kring en ansökan om medel för ett centrum för matforskning. Arbetsnamnet för centret är Centre for innovative and sustainable urban food provision.

 • Insektsmat kryper allt närmare

  Äta myror? Kittlar dödskönt i kistan. För nästa generation kommer insekter sannolikt bli en stående ingrediens på såväl mat- som julbord. Men motståndet är än så länge stort. Det visar ett studentprojekt som gjorts vid KTH.

 • ”Politikerna måste bryta köttnormen”

  Studie efter studie visar att vår konsumtion av kött slår hårt mot klimatet. Men matvanor är svåra att rubba. Nu måste politikerna ta i med hårdhandskarna för en förändring, enligt matforskare på KTH.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22