Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Krafttag mot näthat

  Hallå där Lisa Ericsson, chef för KTH Innovation och ansvarig för Media Hackathon på KTH med start måndag 13 februari. Vad är detta för arrangemang, och vad är grundtanken bakom det?

 • ”Måste vi alla hamna på DN debatt?”

  Universiteten har vikt ner sig för medias krav på enkla, slagkraftiga berättelser. Det anser forskaren Josef Pallas som efterlyser en självständigare kommunikation från universitetens sida – och modet att våga bjuda på en mer nyanserad bild av sin verksamhet.

 • Mer teknik i framtidens journalistik

  I höst startar ett samarbete mellan journalistutbildningen vid Stockholms universitet (JMK), civilingenjörsutbildningen i medieteknik vid KTH och Svenska Dagbladet runt en kurs om framtidens medier. Fokus är framtidens berättande och pilotprojektet kan ses som startskottet för ett mer långsiktigt samarbete.

 • Här har du morgondagens medielandskap

  Hur ser de viktigaste medietrenderna ut idag? Och hur blir miljöpåverkan från framtidens medieanvändning? Ett forskningsprojekt vid KTH har rett ut den saken. Resultatet är 14 långsiktiga medietrender och miljöbedömningar av fyra framtidsscenarier.

 • De producerar filmer för hela KTH

  Allt från 3D-visualiseringar och nyhetsreportage till livesändningar, dokumentär- och informationsfilmer. KTH Medieproduktion är en ny enhet med uppgift att tillhandahålla olika former av medietjänster.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22