Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • KTH-företag bland Sveriges hetaste bolag

  33 av de hetaste unga teknikföretagen i Sverige presenterades av tidningarna Affärsvärlden och Ny Teknik på Berns salonger i Stockholm igår. Sex av företagen har på olika sätt en stark koppling till KTH. Endera som forskningsavknoppningar och innovationer med KTH-bakgrund, eller företag baserade på produkter eller tjänster från ingenjörer med KTH-studier i bagaget.

 • Programkod från KTH-forskare används av miljarder

  Idag består jordens befolkning av cirka 7,3 miljarder människor. Dessa personer använder tillsammans 1-2 miljarder mobiltelefoner med olika varianter av operativsystemet Linux. Det är här KTH-forskarnas arbete kommer in i bilden. De har skrivit kod som används i samtliga Linuxbaserade mobiler och datorer som säljs idag.

 • Tal, musik och hörsel gjorde väsen av sig

  Idag blev det dubbel succé för avdelningen Tal, musik och hörsel vid KTH. Två heltrevliga vinster i PTS:s innovationstävling Innovation för alla på temat "Kultur & fritid" gjorde att KTH blev den organisation som gick hem med mest forskningspengar.

 • Elektronikåtervinning - på vems bekostnad?

  I juletider ökar handeln med hemelektronik när allt fler vill köpa en ny mobil, tv, bärbar dator eller surfplatta som julklapp. Men vad händer med de gamla elektronikprodukterna? KTH-forskaren Shakila Umair har studerat elektronikskrotet på sin väg till och i Pakistan och utforskat levnadsförhållandena för de människor som arbetar med skrotet.

 • Snart behöver du inte trotsa SMS-förbudet

  Forskning visar att handsfree vid bilkörning inte är ett dugg säkrare än att hålla mobilen i handen. En hel del forskning visar dessutom att förbud mot sms:ande bakom ratten och tvång om att använda handsfree vid samtal i bilen inte alls fungerar. Ett nytt forskningsprojekt vid KTH ska därför hitta helt andra vägar att öka trafiksäkerheten.

 • Magnetiska nanodroppar kan ge bättre mobiltelefoner

  Ett hittills obevisat magnetiskt fenomen har nu kunnat påvisas i verkligheten. Den så kallade "Magnetiska nanodroppen" förutsades i teorin redan för 35 år sedan men har först nu kunnat bevisas av en grupp forskare från KTH och Göteborgs universitet.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22