Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Energiforskare från Kuba på studiebesök vid KTH på jakt efter kunskap och nya samarbeten

  Vårsolen strålade över KTH:s campus när åtta forskare från sju olika universitet på Kuba välkomnades på studiebesök av KTH:s Energiplattform. Kontakterna som knöts kan bli grunden för ett starkare samarbete mellan både länder och universitet.

 • Ökad förståelse resultatet när energiforskare bjuder upp till dans

  Är det möjligt att kommunicera forskning med hjälp av dans? Svaret är ett rungande ja om frågan ställs till deltagarna i projektet Energy Dance som arrangerades inom ramen för KTH Energiplattform och KTH Climate Action Centre.

 • Veckans forskare – Antonio Maffei

  En gång i veckan presenterar sig en forskare genom att svara på fyra generiska frågor relaterade till Industriell Transformation. Denna veckas forskare är Antonio Maffei, universitetslektor inom produktionssystem med fokus på affärsmodeller vid institutionen för industriell produktion, ITM.

 • Filmer från Science Week 2022 ute nu

  I början av februari 2022 arrangerades det årliga evenemanget Science Week av Södertälje Science Park, KTH, AstraZeneca, Skåne och Södertälje kommun tillsammans med ett stort antal andra aktörer med fokus på hållbarhet.

 • IPCC:s nya rapport 4 april: Industrin och dess omställning är viktig för klimatet

  IPCC publicerar den 4 april 2022 en ny rapport om klimatet. Detta är den sjätte i ordningen sedan år 1990 och den senaste sedan år 2014. Tyvärr är det inte några goda nyheter. Vi riskerar att gå mot en global uppvärmning på 3,2°C till år 2100 (utan förstärkning av policys bortom de som är implementerade i slutet av år 2020). Om vi inte vill att detta ska bli verklighet behövs omfattande, omvälvande och strukturella förändringar inom alla länder och sektorer. Det behövs en omställning – och det snabbt. Detta är känd kunskap, så varför går det så sakta?

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22