Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Släpp barnen fria framför skärmen

  Barnens internetvanor sätts ofta i samband med problem som spelberoende, isolering och mobbning på sociala medier. - Lyft också fram fördelarna med internet i stället för att bara fokusera på riskerna, säger Jan Gulliksen, KTH-professor som ifrågasätter vuxenvärldens begränsningar av barnens skärmtid.

 • De ökar e-sportens synlighet

  De senaste 10 åren har e-sporten växt till sig rejält. Att tävla i spel som Defense of the Ancients 2, Starcraft II och Counter-Strike är inte bara lönsamt för vinnaren med prissummor uppåt 100 000 kronor för förstaplatsen i tävlingar här hemma i Sverige och lätt det tiodubbla utomlands, det är också mycket underhållande att titta på. Det här har några studenter från KTH och Handels tagit fasta på och skapa en tv-tablå för e-sport, som liknar webbtjänsten tv.nu.

 • Succé för den virtuella språkläraren Ville

  Ville har redan laddats ner av över 1500 studenter, och norrmännen har tagit honom till sitt hjärta. Dessutom har den virtuella språkläraren en hel del fördelar gentemot sin verkliga kollega. KTH-forskaren Preben Wik kan vara nöjd med sin tålmodiga skapelse.

 • Internationellt pris till e-lärande

 • KTH-forskare klassificerar bilder av proteiner med hjälp av artificiell intelligens och dataspel

  Bättre beskrivningar av de hundratusentals mikroskopiska bilder av människans celler och proteiner som finns tillgängliga i databasen Human Protein Atlas. Det är ett av resultaten av ett internationellt forskningssamarbete som har letts av KTH. Dessutom har ett antal nya proteiner i den mystiska cellstrukturen som kallas Rods & Rings identifierats. I projektet har man använt sig både av dataspel och av artificiell intelligens för att förbättra klassificeringen av proteiner.

 • Tävling i maskininlärning ska få fram bästa modellerna för klassificering av mänskliga proteiner

  Forskare inom biomedicin på KTH har tillsammans med Kaggle – världens största community för forskare inom datavetenskap – lanserat en tävling inom maskininlärning. Priser om totalt 37 000 USD kommer att delas till dem som tar fram de bästa algoritmerna som klassificerar proteiner i bilder av människans celler.

 Tävlingen pågår under 90 dagar på Kaggles webbplats med start idag.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22