Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Gammalt möter nytt i KTH-huset

  En nytillverkad gobeläng med insydda kopparplåtar från ett forskningsprojekt döljer altarskåpet. Så möts gammalt och nytt, konst och vetenskap, i kapellet som blivit kollegiesal. Det är en del i den varsamma omvandling som kan göra nya KTH-huset till årets bästa ombyggnad.

 • Miljonprogrammets stora miljöutmaning

  Mellan 1950 och 1975 uppfördes över en miljon bostäder i Sverige. De utgör det som i folkmun kallas miljonprogrammet. Nu är det hög tid att renovera en stor del av husen – ett gigantiskt projekt rent ekomiskt men också miljömässigt. KTH-forskaren Tove Malmqvist ska hjälpa bostadsföretag att styra renoveringsprojekt på ett miljömässigt hållbart sätt.

 • Han kan miljonprogrammets styrkor

  Miljonprogrammet har blivit något av ett skällsord i folkmun så väl som i medierna. Nu ska det bli ändring på det. När tusentals hus som byggdes mellan åren 1965 till 1974 nu befinner sig i ett akut behov av renovering ser Erik Stenberg, forskare vid KTH Arkitekturskolan, att de har stor potential.

 • Så kan KTH byggas miljövänligare

  Att bygga miljöcertifierat, med minsta möjliga påverkan på miljön, är beroende av fastighetsägarnas ambitioner. Men här finns mycket att vinna för alla parter. Det visar en färsk avhandling om miljöledning i bygg- och fastighetsbranschen.

 • Modernare studiemiljöer på Maskin

  Studenter och anställda på Maskin kommer att mötas av en nyrenoverad entrébyggnad i nästa vecka. Tegelväggar har ersatts av öppna ytor i trä, vitt och verkstadsgrönt. På sikt ska även större delar av kvarteret byggas om – förhoppningsvis till ett innovationshus, enligt projektledaren Emilia Nyblom.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22