Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Miljövänlig it ny inriktning på KTH

  Från och med hösten 2016 kan studenter vid KTH fördjupa sig i it och hållbarhet under sin mastersutbildning. Inriktningen är troligtvis världsunik, kommer vara tvåårig och heta Sustainable Information Society.

 • Krav på smarta hem: trygga och robusta

  Antalet IT-funktioner i bostaden blir stadigt allt fler. Nu visar forskarstudier vid Arkitekturskolan på KTH att de som bor i så kallade smarta hem värderar ökad bekvämlighet och säkerhet högre än IT-funktioner som leder till besparingar.

 • IT ska lösa morgondagens energiproblem

  Att reducera vår elförbrukning och få till stånd smartare lagring och distribution av elektricitet är två rejäla utmaningar som vi står inför. När den tredje upplagan av konferensen ICES går av stapeln den 2 september avser arrangörerna och KTH-forskarna att tackla dessa problem, samt definiera en rad nya utmaningar som är värda att forska vidare på.

 • Här visas framtiden teknik redan idag

  Nu på lördag den 15 november invigs utställningen "Forskning pågår" på Tekniska museet i Stockholm, och den handlar om hur IT i framtiden i allra högsta grad kommer att påverka vårt vardagliga liv. Bland forskningsprojekten som kommer att visas upp ingår robotar, självkörande lastbilar, demokrati-appar till mobilen, morgondagens shopping och teknik som väljer musik åt dig beroende på vilket tillstånd din kropp är i. 7 av 9 forskningsprojekt kommer från KTH.

 • Smart hus för 22 miljoner

  Nu ska KTH-forskare vara med och ta fram ett smart bostadshus. Projektet startar i dagarna, ska pågå i två år och inbegriper några av landets största aktörer inom husbyggande, energi, vitvaror och forskning på området. Dessutom är det ett viktigt steg i riktningen mot smarta elnät.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22