Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Så vill KTH-forskare lösa bostadsbristen

  Ruska om bostadsmarknaden för att få igång fler flyttkedjor. Bygg mer standardiserat utan att tumma på kvaliteten. Bryt segregationen genom en större mångfald av bostäder. Det föreslår forskare vid KTH för att komma till rätta med den skriande bostadsbristen.

 • Arkitekturforskning vid KTH firar triumfer

  Forskargruppen Spatial Analys och Design (SAD) vid KTH Arkitekturskolan har under de senaste veckorna fått inte mindre än tre forskningsanslag omfattande tillsammans 18 miljoner kronor. Det är ett tecken på att forskningen på Arkitekturskolan står sig mycket bra i konkurrensen om forskningsmedlen.

 • Alla ska med i hållbar byggprocess

  Enligt siffror från Boverket står Sverige inför utmaningen att fördubbla antalet bostäder till år 2025. Denna utmaning ska bland annat hanteras genom forskningsprojektet Decode vid KTH, ett projekt som precis fått ett forskningsanslag om 17,5 miljoner av Vinnova. Syftet är att skapa en plattform för hållbar stadsutveckling genom en inkluderande och effektiv stadsbyggnadsprocess.

 • Fler städer åt folket!

  Hur ska Sverige få bukt med bostadsbristen? Nya städer. Det är lösningen enligt forskare vid KTH, ett förslag som får stöd på regeringsnivå.

 • Konstgjord ö var snäll graffiti

  Den unika försäljningen av en ö utanför Djurgården lockade sju personer på visning i söndags. Uppmärksamheten kring annonseringen på Blocket blev desto större, både i sociala medier och i dagstidningarna. – Det här är ett sätt att visa hur lite vi får påverka vår närmiljö. Jag ser ön som en snällare variant av graffiti, säger arkitekturläraren Teres Selberg.

 • Stadsbyggande bidrar till att livsvillkoren blir mer jämlika

  Hur vi planerar och bygger påverkar jämlikhet och social hållbarhet i städerna. Det konstaterar Ann Legeby, professor i tillämpad stadsbyggnad på KTH.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22