Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • De ger studenterna tips för framgång

  Lär känna dig själv, så blir du mer framgångsrik som student. Det är årskurs 3-studenten Oscars Hesslings bästa tips för nybörjarstudenterna på KTH. – Det kan låta lite självklart, men man måste ta reda på vilka studiemetoder som funkar för en själv, använda dem till max och strunta i att andra studenter kanske pluggar helt annorlunda, säger han.

 • Karriärperspektiv för vägledare

  Kursen riktar sig till dig som är studievägledare eller motsvarande och som i din yrkesroll möter studenter med frågor och funderingar kring den framtida karriären. Under fyra halvdagsseminarier kommer du att få ta del av såväl föreläsningar som praktiska moment inom området karriärutveckling. Du förutsätts arbeta med egna uppgifter mellan tillfällena vilka kommer att ligga till grund för gemensamma diskussioner. Kursen ges av KTH Karriär, Avdelningen för studentservice (AFS).

 • Vi-känsla gjorde succé för omtenta

  ITM-skolan har hittat succékonceptet för resttentor. 7 av 10 studenter klarade nyligen en erkänt svår mekaniktenta med den nya modellen. Först skapade man en intensivkurs och sedan var det hårt arbete som gällde.

 • Frågor om studier

  Här finner du telefonnummer och adresser till de funktioner du kan behöva komma i kontakt med, såsom studievägledare och antagningsenhet, för att få mer information gällande studier vid KTH. Specifika frågor angående programinnehåll och särskilda behörighetskrav vänligen kontakta programmet.