Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 10

 • KTH-studenter vann tävling i aktieanalys

  När studenter från KTH vann den svenska finalen av CFA Institute Investment Research Challenge 2017 blev priset att tävla i aktieanalys på internationell nivå. Även här gick det bra, och de fem studenter kom topp sex i EMEA-finalen.

 • KTH-forskare tävlar med elmotorcykel i Pikes Peak

 • Tävling: Bästa examensarbete 2011

  SWEDTRAIN utlyser en tävling om det bästa examensarbet inom järnvägsteknik med syftet att stödja utbildnings- och forskningsverksamhet inom järnvägsteknik vid svenska högskolor.

 • Hundra masterstudenter bygger Stanfordinspirerade elbilar

  Masterstudenterna i maskinkonstruktion på KTH får en rivstart på sina studier redan första skolveckan i år. I ett koncept med inspiration från Stanford University i USA bygger de elmotordrivna lådbilar. Uppstartsveckan avslutas fredag 2 september med en nyinstiftad tävling som avgörs vid parken utanför KTH Maskinkonstruktion vid Brinellvägen på KTH:s campus. En tävling som är öppen för alla intresserade att besöka.

 • Idéer frodas bland framtidens entreprenörer

  En mobilapp där gästerna väljer musik på festen eller en som underlättar vård i fattiga länder. Det var några av de närmare 30 olika ideér som presenterades när KTH Innovation lanserade tävlingen ”The $100K competition”.

 • Tävling i maskininlärning ska få fram bästa modellerna för klassificering av mänskliga proteiner

  Forskare inom biomedicin på KTH har tillsammans med Kaggle – världens största community för forskare inom datavetenskap – lanserat en tävling inom maskininlärning. Priser om totalt 37 000 USD kommer att delas till dem som tar fram de bästa algoritmerna som klassificerar proteiner i bilder av människans celler.

 Tävlingen pågår under 90 dagar på Kaggles webbplats med start idag.

 • KTH tävlar i artificiell intelligens

  Nu står det klart att ett studentlag från KTH har blivit utvalt att vara med i den internationella tävlingen The Alexa Prize som arrangeras av Amazon. Konkurrensen om en plats i tävlingen har varit hård. Endast åtta av sammanlagt 195 lag får vara med.

 • Dubbla guld för rening av Östersjön

  Studenter från KTH har utvecklat en metod för att rena våra utsläpp från antibiotika och andra läkemedelsrester innan de når haven. Idén och prototypen presenterades i en internationell tävling i syntetisk biologi, där Stockholmslaget med studenter från KTH, KI och Konstfack vann första pris inom två kategorier.

 • Studentlag tävlar i Boston

  Ett lag med studenter från KTH, KI, Stockholms universitet och Beckmans är just nu på väg till MIT i Boston för att delta i iGEM, en internationell tävling i syntetisk biologi. Laget heter iGEM Stockholm. Deras bidrag är en lösning för att effektivisera en alternativ behandlingsmetod mot infektioner som kan användas när antibiotika inte hjälper.

 • Studenterna som renar avloppsvatten från antibiotika

  Varje dag spolas mängder med läkemedelsrester ner i våra toaletter och går ut i avloppsvattnet. Det rubbar balansen i havets ekosystem. Men nu har ett studentlag från KTH, Karolinska institutet och Konstfack tagit fram en metod som kan lösa problemet.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22