Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • 1 000 stockholmare testas för corona i påsk

  Hallå där, Niclas Roxhed. Idag, tisdag, skickar du och professor Jochen Schwenk på KTH och Scilifelab ut 1 000 coronatester till människor i Stockholm. Berätta mer!

 • "Vårt coronatest gör bättre ifrån sig"

  Hallå där, Sophia Hober. Du och Peter Nilsson, professor på KTH och SciLifeLab, har tillsammans med kollegor jobbat dag och natt den senaste månaden med ett antikroppstest för covid-19. Berätta mer.

 • DNA-test för corona kan snart bli billigare

  Ett forskningslabb på KTH ställer nu om delar av sin verksamhet för forskning runt patientnära diagnoser. Målet är att utveckla en genbaserad teknik på en elektronisk engångstestremsa för provtagning för det nya coronaviruset.

 • Vattenprov förvarnar om smittans andra våg

  Pandemiutbrott kan komma i flera vågor. Så var det med Asiaten 1957, Hongkonginfluensan 1968 och den så kallade Svininfluensan 2009. Nu ska forskare från bland annat KTH hålla koll på utvecklingen av covid-19 med hjälp av tester på avloppsvatten.

 • 10 procent av stockholmarna smittade

  Nu har de blodprover för coronatester som KTH-forskare skickade ut till stockholmarna före påsk kommit tillbaka och analyserats. Resultatet visar att 10 procent av de testade hade smittats av det nya coronaviruset.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22