Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 3

  • Köper KTH-avknoppning för 100 miljoner

    TranSiC, som grundades 2005 av KTH-professorn Mikael Östling tillsammans med dåvarande KTH-forskaren Martin Domeij och entreprenören Bo Hammarlund, har köpts av den globala halvledarjätten Fairchild Semiconductor. Prislappen för det svenska företag är drygt 100 miljoner kronor.

  • Viktigt framsteg för magnetricitet

    En KTH-forskare har tillsammans med vetenskapsmän från Kanada studerat ett magnetiskt material som går under namnet spinn-is. Det gemensamma arbetet visar, precis som när halvledarindustrin utvecklades, att det är mycket viktigt att ta orenheter i materialet i beaktande. Forskningen är ett steg i riktningen mot utvecklingen av kretsar med magnetiska komponenter och magnetiska minnen till datorer och annan utrustning.

  • Värmetålig elektronik spar vikt

    En grupp forskare, bland annat från KTH, har utvecklat ett elektromekanisk relä i nanometerskala. Syftet är att kunna utveckla elektronik som tål höga temperaturer runt 200 grader Celsius utan att fungera sämre. Detta bidrar till att vikten kan bantas när elektroniken exempelvis används i elflygplan eller elektriska bilar.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22