Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Skjuts i karriären för fyra KTH-forskare

  Konstgjorda organ som växer på spindeltråd, säkra trådlösa system, datasimulering av vindtunnel och teori som löser klassiska matematiska frågor. Det är forskningen som bedrivs av KTH:arna som blivit antagna till karriärprogrammet Wallenberg Academy Fellows.

 • Helene megafon åt unga forskare

  Idag grundas Sveriges Unga Akademi, ett nytt tvärvetenskapligt forum och en efterlängtad forskningspolitisk plattform för landets yngre forskare. Ordförande för den nya akademin blir Helene Andersson Svahn, professor i nanobioteknik vid KTH.

 • Kreativa krafttag ska locka talanger

  Vetenskaplig excellens är ingen quick fix. Nu gör KTH en storsatsning för att fånga in unga stjärnskott – en viktig pusselbit för att etablera KTH bland världens 100 främsta universitet.

 • Brist på fasta jobb oroar unga forskare

  Otrygga anställningar och otydlighet kring vilka regler som gäller gör att universitet och högskolor varje år går miste om unga skickliga forskare. Sveriges unga akademi vill bidra till att vända utvecklingen.

 • ”Roligt och coolt att vara forskare”

  I dag grundas Sveriges Unga Akademi, ett nytt tvärvetenskapligt forum och en efterlängtad forskningspolitisk plattform för landets yngre forskare. Ordförande blir Helene Andersson Svahn, professor i nanobioteknik vid KTH.

 • Världsledande batteriforskare får KTH:s stora pris

  Det är kemiprofessorn och den världsledande batteriforskaren Kristina Edström som får KTH:s stora pris 2018. Genom hennes forskning har världen kommit närmare en lösning när det gäller energilagring. Hon har också ett stort engagemang när det gäller att inspirera och vägleda unga och lovande forskare.