Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Framsteg för vätgasteknik med nytt material

  Om det fanns ett billigt, stabilt och effektivt sätt att separera väte från syre i vatten så skulle vätgas ha en nyckelroll i övergången från fossila bränslen till förnybara energikällor. Forskare på KTH kan nu rapportera att de tagit ett viktigt steg i den riktningen.

 • Ökad återvinning avgörande för hållbar framtid

  I en tid när våra samhällen – och själva naturen – hotas av klimatförändringar, verkar det rimligt att fråga sig: Har återvinning fortfarande någon betydelse? Två svenska forskare menar att det har det.

 • 500 mil på en liter bensin

  Här är de, morgondagens bensinsnåla fordon. I slutet av maj ska de tävla i Tyskland i just bensinsnålhet. Så här resonerar de två studentteam från KTH som åker ner för att försvara universitetets heder.

 • Nytt material ger billig vätgasproduktion

  Nu har forskare på KTH visat att det med hjälp av ett nytt och billigt material går att producera vätgas både billigt och storskaligt. Studien, som precis publicerats i Nature Communication, klargör att vätgas har potential att gå en lovande framtid till mötes.

 • AI väljer de bästa legeringarna bland miljontals kandidater

  Allt större krav ställs på de material vi använder. Nu har forskare vid bland annat KTH utvecklat ett sätt att snabbare, effektivare och billigare än tidigare sortera ut vilka metallegeringar som håller måttet.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22