Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Fiskar och grönsaker växer tillsammans

  Ett växthus som producerar både fiskar och växter i ett slutet system invigdes i början av sommaren vid Skolan för teknik och hälsa i Haninge. Syftet är att utforska metoder för att producera livsmedel lokalt, även i stadsområden.

 • Fiskar och grönsaker växer tillsammans

 • Växthus i stan ett framtidsscenario

  På Berga naturbruksgymnasium i Västerhaninge ska KTH bygga upp en miljö med växthus och odlingslaboratorier. Syftet är att forskare, skolklasser och allmänheten kan hitta inspiration till att göra världen mer hållbar. I förlängningen kan projektet innebära att vi kommer att få se växthus på så väl hustak, balkonger som innergårdar mitt i stan.

 • Framtidens mat odlas i KTH:s växthus

  Ett miljöanpassat växthus på campus ska inspirera till en grönare matproduktion. KTH:s forskare vill visa på möjligheter med odling i stadsmiljö. Alger och kryddor är några tänkbara grödor. Och kanske kan insekter stå på lunchmenyn på campus i framtiden.

 • Bli kvitt barnfetma och energislukande långduschar

  Vad sägs om AI-baserad odlingsteknik som möjliggör växthus i hemmet så du kan odla frukt året om? Eller en vattenmätare som håller reda på varje familjemedlems tid i duschen? Kanske behöver du ta hand om din eller familjens hälsa på ett bättre sätt. Då ska du spana in lösningarna med koll på barns fetma respektive hög stress. Dessa och andra nyheter lanseras nu på KTH.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22