Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 11

 • Nytt centrum för edge computing - TECoSA

  Hej, Martin Törngren som den 26 mars förbereder invigningen av det nya kompetenscentret TECoSA.

 • Istidsvandring blir digital

  Om skoleleverna inte kan ta sig till istidsvandringen får istidsvandringen komma till klassrummen. På kort tid har Naturens Hus gjort om en utomhusupplevelse till en digital vandring.

 • ITM definierar ”digital spetskompetens” åt regeringen

  Bristen på digitala specialister hämmar innovation och tillväxt i Sverige, konstaterar OECD. Behovet är stort och förväntas öka under de kommande åren när digitaliseringen och ny teknik utvecklas. KTH och forskare från ITM är med i arbetet att möta behovet.

 • Digital tools for young storytellers

  How will tomorrow’s children become eager storytellers and conquer the written word? Together with Berättarministeriet (The Ministry of Storytelling), KTH's Stefan Stenbom studies how digital technology can encourage children to tell stories.

 • ”Learning glass” lyfter distansundervisningen

  I en studio på KTH laborerar man med videoinspelningar där föredragshållaren kan anteckna på en glasskiva. Med en air av magi lyfter ”Learning glass” distansundervisningen till nya höjder.

 • Sensorer förbättrar livet för amputerade

  35 procent av de som amputerats avstår från proteser för att de är för obekväma. Genom att placera uppkopplade sensorer i proteshylsorna ska KTH-forskare optimera användarnas proteser och därigenom spara stora samhällskostnader.

 • ”Digitaliseringen måste drivas av lärare”

  En pandemi blev det som fick de flesta av oss att verkligen ta oss an digitala verktyg. För många av landets lärare blev det ett måste för att kunna bedriva distansundervisning. Men vart leder den digitala putten framåt för lärandet, hur kommer det se ut i framtiden? Vilka innovationer väntar runt hörnet? Vi ringde upp (på Zoom förstås) Stefan Hrastinski på Digitalt lärande, för en framtidsspaning.

 • Maskinerna blir sina egna doktorer

  Tänk om avancerad produktionsutrustning själv kunde rapportera in sin status och avvikelser som kan leda till kostsamma produktionsstopp eller sämre kvalitet? Med inbyggda givare och dataanalys kan verktygsmaskiner och industrirobotar snart ta pulsen på sig själva vilket är ett stort kliv framåt mot en mer kunskapsdriven och hållbar industri.

 • Nu startar ShiftLabs Södertäljenod upp

  Nu ska små och medelstora företag få hjälp med digitalisering för ökad effektivitet och hållbarhet. Som en del av innovationshubben ShiftLabs ska KTH Leancentrum och Södertälje Science Park ge företag stöd och kunskap för att möta utmaningar och nya kompetensbehov som kommer med digitaliseringen.

 • 8 miljoner till Mattecoach på nätet

  Med 8 fräscha miljoner från Erling-Perssons stiftelse ska Mattecoach på nätet spridas till fler ställen i landet och mattecoacherna ska bli fler.

 • Projekt ska digitalisera industrin

  Vinnova beviljar KTH och tre andra lärosäten 25 miljoner för ADAPT - en ny affärsmodell för industrins kompetensutveckling.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22