Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Verktyg hjälper u-länder att energiplanera – till lägsta pris

  KTH har utvecklat ett verktyg för energi och integrerad planering av vatten-energi-markanvändning: Open Source energy Modelling System (OSeMOSYS). Verktyget beräknar de billigaste el-, energi- och resursförsörjningsalternativen för länder över hela världen, till exempel vilka investeringar man ska göra, när, vid vilken kapacitet och hur man använder dem för att uppfylla de nämnda politiska målen till lägsta kostnad.

 • Verkliga utmaningar ger studenter nya färdigheter

  Identifiera problemet - och lös det! Den kunskap du behöver samlar du in på vägen. Det är konceptet bakom ”Challenge driven education”, en undervisningmetod som används under masterkursen i Energy Management.

 • El för närmare 1 miljard människor (som ännu saknar det)

  KTH har utvecklat förmodligen det mest använda elektrifieringsverktyget i världen - ett beslutsstöd när man förser landsbygd och stadsområdena med el.

 • "Relevans är nyckeln till spridning"

  Energiområdet har mycket att bidra med i en hållbar framtid, vilket är anledning till varför Björn Palm från Energiteknik går till jobbet varje morgon. Att vara relevant för industrin är starten till att sprida forskning, säger han.

 • EGI skriver energihistoria med värmepumpen

  70-talets oljekris blev startskottet på en energiomställning där värmepumpen skulle bli något av en framgångssaga. Björn Palm på Institutionen för energiteknik (EGI) berättar om hur KTH bidragit till att skriva energihistoria.

 • En "power bank" för förnybar energi sparar pengar för industrin

  Tänk dig en fabrik med en gigantisk "powerbank" som laddats med förnybar energi när tillgängligheten är god och elpriserna låga. För att tömmas när det är ont om sol och vind och priserna är höga. Rafael Guédez och Silvia Trevisans forskningsområde är rykande hett när industrin vill göra sig av med fossila bränslen och sänka sina energikostnader.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22